Hypotheken

Belastingaangifte voor Predikanten

Bij de belastingaangifte komt ook weer duidelijk naar voren dat de predikant een bijzondere positie inneemt in Nederland. Als pseudo-ondernemer heeft u een flinke kluif aan deze administratieve taak. Door de noodzaak van het zelf reserveren van middelen, is de belastingaanslag iets waar de u het hele jaar rekening mee moet houden.

De belastingwetgeving is voortdurend aan verandering onderhevig. Regelmatig hebben wij te maken met nieuwe regelgeving die van grote invloed kan zijn op uw aangifte en de uiteindelijk te betalen belasting. Ons bureau is al jaren gespecialiseerd in financiële advisering van predikanten. Elk jaar weer nemen wij vele theologen werk en zorg uit handen, óók als het gaat om de belastingaangifte. Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening en wilt u meer weten over de mogelijkheden de aangifte door ons te laten verzorgen dan kunt u daartoe telefonisch contact met ons opnemen.

Lees meer over de verschillende fiscale gebieden waarbij wij u bij kunnen staan:

Aangifte inkomstenbelasting

Als u wilt, doen wij de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting voor u (en uw partner). Hierdoor weet u zeker dat u beschikt over een consulent die de fiscale regels van het predikantenbestaan beheerst, dat u optimaal gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden als het gaat om uw beroepskosten, dat u het betalen van heffingsrente zoveel mogelijk voorkomt, en dat u, als de inspecteur het niet eens is met uw aangifte, beschikt over specialisten die namens u de discussie voor u aangaan.

Schenking en successie

Veel mensen besteden niet zoveel aandacht aan de belasting die is verschuldigd bij schenken en erven. Dit gaat meestal pas spelen op het moment van schenken of erven. Dan is het echter vaak te laat om te kiezen voor de meest optimale vorm, met als gevolg dat teveel belasting wordt betaald.

Overige fiscale vragen

Naast de aangifte inkomstenbelasting kunt u ook te maken krijgen met andere fiscale beslissingen (opting-in of niet?) en vragen. Wij denken graag met u mee.