Financieel Advies voor Predikanten

Tijdens uw dagelijks leven kunt u te maken krijgen met vragen en wensen op het gebied van uw financiën. Omdat uw financiële situatie vaak net even anders is dan bij een niet-predikant, is het prettig om dan een beroep te kunnen doen op adviseurs die weten welke regelingen er gelden en hoe u daar het beste mee om kunt gaan. Dankzij onze jarenlange ervaring met predikanten zijn wij bij uitstek in staat u te helpen met raad en daad bij zaken omtrent huisvesting, pensioen, leven en overlijden en arbeidsongeschiktheid. Ook bieden wij u de mogelijkheid om actiever met een adviseur aan de slag te gaan via onze financiële planning. Het is ons doel om via ons financieel advies uw keuzes helder en begrijpelijk te maken. Lees meer over de verschillende financiële gebieden waarbij wij u bij kunnen staan

Predikant en huisvesting

Als predikant is het vraagstuk rond huisvesting vaker complex. Wordt het de pastorie of een eigen woning? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden? Hoe staat de kerkraad er tegenover? Vragen waar de erkende hypotheekadviseurs van Adviesgroep Oudheusden u graag bij helpen. Wij kennen de mogelijkheden en kunnen u op veel gebieden bijstaan met advies en ondersteuning.

Predikant en pensioen

Als u met pensioen gaat is het fijn om te weten dat u uw huidige levensstandaard in stand kunt houden. Vooral vanwege de huisvestingssituatie van een predikant is dit echter niet vanzelfsprekend. Weet u wat u netto ontvangt na uw pensioen? En of dit voor u voldoende is? Als u wilt kijken wij er samen met u naar en kijken we of er (fiscale) ruimte is voor het opbouwen van aanvullend pensioen. Door middel van bijvoorbeeld banksparen kunt u een gegarandeerd bedrag sparen, tegen lage kosten.

Predikant en risico

Eén van de belangrijkste zaken die u kunt regelen via verzekeringen en financieel advies is het afdekken van risico. Overlijdensrisico en arbeidsongeschiktheid zijn de meest voor de hand liggende risico’s. Veel predikanten gaan ervan uit dat deze risico’s afdoende zijn verzekerd door de kerk. In de praktijk valt dit echter vaak tegen. Wilt u weten hoe het in uw situatie geregeld is?

Predikant en financiële planning

Het kan zijn dat u behoefte heeft aan meer dan alleen het afdekken van risico’s en het inwinnen van advies bij huisvesting en pensioen. Wellicht wilt u graag intensiever met uw financiële situatie aan de slag. Het is mogelijk om uitgebreid advies te ontvangen omtrent uw specifieke situatie. Neem contact met ons op om te kijken of financiële planning iets voor u is.
w

Financieel vragenuurtje

Mocht u behoefte hebben om gewoon eens in gesprek te gaan met iemand die verstand heeft van financiën, zonder nou meteen een advies te willen of een product te willen afsluiten, maak dan gebruik van ons financieel vragenuurtje. U betaalt alleen het uur en zit verder nergens aan vast.
t

Predikant en overige vragen

Naast de meest voorkomende onderwerpen die wij op deze pagina genoemd hebben, kan het zijn dat u met vragen zit op andere gebieden, bijvoorbeeld met betrekking tot schenking, sparen en beleggen. Ook op deze gebieden staan wij tot uw beschikking.